BrandDeli heeft vorige week tijdens de Millennial Insights Day de resultaten van het internationale onderzoek TV RE[DEFINED] van Viacom International Media Networks gepresenteerd.
De studie over het kijkgedrag van longform content toont aan dat traditionele TV nog steeds een centrale rol speelt in een tijd waarin jongeren kunnen kiezen om te kijken wat en wanneer ze willen.
De relatie van jongeren met TV verandert. Met het groeiend aanbod van (digitale) TV-kanalen en de komst van nieuwe devices en on demand diensten hebben jongeren meer keuzemogelijkheden dan ooit tevoren. Door het grote aanbod van kwalitatieve content is de betrokkenheid van de kijker de afgelopen jaren fors toegenomen, zo blijkt uit het onderzoek*. Maar liefst 63% van de ondervraagden geeft aan het aanbod op TV beter dan ooit te vinden. Reden voor 53% van de respondenten om meer over TV te praten dan een aantal jaren geleden.
Millennials waarderen het zeer dat ze kunnen kiezen waar, wanneer en hoe (via welke device) ze content kunnen kijken. Vooral de flexibiliteit in het kiezen ‘wanneer’ men kan kijken, blijkt voor 64% van de ondervraagden het belangrijkst, meer nog dan de mogelijkheid te kijken waar of via welk device ze willen.
Ondanks het veranderende kijkgedrag heeft traditionele TV nog steeds veruit het grootste aandeel in het kijkgedrag van longform content. Dit komt onder andere voort uit het gegeven dat mensen het prettig vinden dat TV ook voorziet in de passieve kijkbehoefte. Van de Millennials geeft 63% aan traditionele TV te waarderen omdat je niet hard hoeft na te denken over waarnaar je gaat kijken. Zij genieten juist van het zender- en programma-aanbod dat ze toevallig tegenkomen.
Naast het TV RE[DEFINED] onderzoek werd op de BrandDeli Millennial Insights Day ook het Viacom onderzoek ‘F*ck Boring, Ignite Passion’ gepresenteerd. Dit onderzoek laat zien dat 93% van de Nederlandse jongeren zich weleens verveelt, en dat er binnen deze doelgroep een stigma bestaat rondom verveling. Jongeren worden niet graag gezien als iemand die zich verveelt, terwijl juist in deze levensfase verveling op de loer ligt. Want ze zijn bijna volwassen, maar worden nog beperkt in hun keuzevrijheid door hun ouders, school of werk. Het onderzoek laat zien dat media een belangrijke rol spelen in de bestrijding van verveling, en geeft inzicht in hoe adverteerders kunnen zorgen voor impactvolle communicatie om de aandacht van deze doelgroep te grijpen en vast te houden.
*Het onderzoek is uitgevoerd onder 10.500 Millennials in de leeftijd 12-34 jaar uit 14 verschillende landen, waaronder Nederland en geeft inzicht in hoe Millennials long form content ontdekken, kijken en blijven kijken.