KPN heeft overeenstemming bereikt over de overname van het dienstenbedrijf CAIW Holding BV (Caiway). Dienstenleverancier Caiway levert breedband internet, digitale radio- en televisie over de kabel en glasvezelnetwerken aan circa 158 duizend klanten met name in het zuid-westen van Nederland.
De netwerkinfrastructuur die Caiway gebruikt blijft in handen van eigenaar Rabo Bouwfonds’ Communication Infrastructure Fund (CIF) en regionale kabel bedrijven en is geen onderdeel van de transactie. Financiële details worden niet bekendgemaakt.
Caiway biedt diensten aan in de Gemeenten Westland, Midden-Delfland, Schiedam, Maassluis, Aalsmeer, Uithoorn, IJsselstein, Lopik (kern Benschop), Halderberge (kern Oudenbosch), Den Haag (wijk Wateringse Veld), Gouda en omgeving, Hilvarenbeek, een deel van Capelle a/d IJssel, Loenen aan de Vecht, Krimpen aan den IJssel en Utrechtse Heuvelrug (kern Doorn).
Per 31 maart 2011 bediende Caiway 143 duizend televisieklanten, 74 duizend internetklanten en 33 duizend telefonieklanten. Caiway zal onder eigen naam blijven opereren. Na Ziggo, UPC en Delta en is Caiway de vierde grootste kabelaaar in Nederland.
CIF en Caiway hebben zich de afgelopen jaren gericht op de ontwikkeling van een geavanceerde infrastructuur en daarbij behorende interactieve dienstverlening. CIF zal zich nu verder focussen op het aanleggen van glasvezel naast de bestaande coaxiale kabelnetwerken. Caiway wil zich onder de vleugels van KPN blijven richten op het ontwikkelen van toonaangevende diensten op de infrastructuren van CIF en andere infrastructuuraanbieders.
Aart Verbree, algemeen directeur van Caiway, over de voorgenomen transactie in een persbericht: “De activiteiten van Caiway als dienstenaanbieder behoren niet tot de kernactiviteiten van CIF. Daarom is gezocht naar een aandeelhouder die beter aansluit bij de ambities van Caiway. Met de technologische kennis en ervaring van KPN kunnen we blijven investeren in de best mogelijke dienstverlening aan onze klanten. Caiway is voorloper in de Nederlandse kabelmarkt, zoals met de introductie van 100% digitale televisiediensten in 2010. Met de uitrol van een supersnel glasvezelnetwerk door CIF en sterke aandeelhouder KPN kunnen we onze ambitie realiseren om ook op de lange termijn het meest betrouwbare en snelle netwerk met bijbehorende geavanceerde dienstverlening aan onze klanten te bieden. Het team binnen Caiway kijkt uit naar de kansen die deze nieuwe situatie biedt voor verdere professionele en persoonlijke groei.”
De overname van Caiway moet worden goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa. De ondernemingsraden van KPN en Caiway zijn geïnformeerd en om advies gevraagd.